ساخت کدینگ حسابها در نرم افزار سپیدار
عرض درود خدمت شما همراهان عزیز سایت حساب سنتر در قسمت دوم از فصل اول دوره آموزش جامع صفر تا صد نرم افزار سپیدار، به اولین زیر مجموعه ی سر فصل ماژول حسابداری که مبحث جالب و دوست داشتنی درختواره حساب ها یا به عبارت دیگر کدینگ حسابداری است می پردازیم.
درختواره حساب ها
برای دستیابی به بخش درختواره حساب ها در نرم افزار سپیدار نیاز است که با توجه به تصویر زیر ابتدا بر روی ماژول حسابداری کلیک کنیم و از زیر منوی عملیات آن گزینه درختواره حسابها را انتخاب کنیم.
توجه داشته باشیم که در ابتدای کار با نرم افزار، کدینگ یا درختواره ای در نرم افزار وجود ندارد. برای استفاده از کدینگ دو راه داریم یکی انتخاب از کدینگ های پیش فرض در نرم افزار سپیدار و دیگری ساخت کدینگ شخصی در نرم افزار سیپدار می باشد .
ابتدا نحوه ی انتخاب کدینگ های پیش فرض و مرور خصوصیات آن را انجام می دهیم و در انتها به شکل مختصر نحوه ی ساخت کدینگ شخصی را نیز مرور می کنیم .
راه اول انتخاب درختواره استاندارد پیش فرض نرم افزار سپیدار :
این راه که از نظر من بهتر نیز هست استفاده از کدینگ های پیش فرض نرم افزار سپیدار استی. چرا که کدینگ های داخل نرم افزار سپیدار که به شکل پیش فرض برای ما تنظیم شده اند با توجه به استاندارد های حسابداری می باشند.
کدینگ های پیش فرض نرم افزار سپیدار با توجه به زمینه ی کاری شرکت ها در چهار شکل بازرگانی، خدماتی، تولیدی و پیمانکاری وجود دارند. که ما با در نظر گرفتن فیلد کاری شرکت یکی از این کدینگ ها را از مسیر زیر می توانیم انتخاب کنیم.
کلیک بر روی سیستم حسابداری > کلیک بر روی درختواره حسابها در زیر منو عملیات > کلیک بر روی آرم سپیدار در صفحه ی مربوط به درختواره حساب ها > ورود به گزینه ی درج حساب های پیش فرض > انتخاب یکی از کدینگ ها با توجه به زمینه کاری شرکت.
زمانی که یکی از کدینگ های پیش فرض را انتخاب کنیم، درختواره پدیدار شده در سطح اول ابتدا نمایانگر گزینه های گروه حساب ها می باشد که با رنگ سبز نمایش داده می شوند؛ هر یک از این گروه حساب ها دارای زیر مجوعه ای از حساب های کل می شوند و با رنگ آبی نشان داده می شوند.و در نهایت، هر حساب کل نیز دارای زیر مجموعه ای از حساب های معین است که با رنگ زرد نشان داده شده اند.
به عبارت دیگر درختواره حساب ها در سپیدار به ترتیب شامل سه سطح گروه حساب ها، حساب کل و حساب های معین است و ما میتوانیم با کلیک روی علامت مثبت کنار آنها زیر مجموعه های آنها را مشاهده کنیم؛ در درختواره حساب ها گروه حساب ها به رنگ سبز، حساب های کل به رنگ آبی، و حساب های معین به رنگ زرد هستند.
ماهیت گروه حساب ها در نرم افزار سپیدار:
همانطور که میدانیم تمام حساب ها در حسابداری یکی از سه نوع موقت، دائمی وانتظامی می باشند.
حساب موقت (سود و زیانی) : حساب ها از نوع موقت یا سود و زیانی به حساب هایی گفته می شود که طول عمر آنها در پایان هر دوره مالی است و مانده ی آن در انتهای دوره مالی صفر و بسته می شوند.
حساب دائم (ترازنامه ای) : حساب های دائم یا ترازنامه ای برخلاف حساب های موقت در پایان سال مالی بسته نمی شوند.و در طول فعالیت شرکت باز می مانند.
حساب های انتظامی : اینگونه حساب ها ماهیت مالی یا بدهکار و بستانکار ندارند و معمولا شامل حساب های مربوط به اسناد تضمینی نزد شرکت هستند. که تنها در یادداشت ها ثبت می شوند.
در درختواره های پیش فرض نرم افزار سپیدار، این تنظیمات با توجه به اصول حسابداری انجام شده اند.
ماهیت حساب ها در نرم افزار سپیدار :
بستانکار و بدهکار دو ماهیت هستند که در دفاتر و اسناد حسابداری ایجاد می شوند تا اثرات ریالی رخداد های مالی مجموعه های اقتصادی را مشخص کنند.
دارایی، هزینه، بهای تمام شده دارای ماهیت بدهکار هستند که با افزایش مبلغ ریالی آنها حساب بدهکار میشود و با کاهش مبلغ ریالی آنها حساب بستانکار می شود.
بدهی، درآمد، حقوق صاحبان سهام دارای ماهیت بستانکار هستند و با افزایش مبلغ ریالی آنها حساب بستانکار میشود و با کاهش مبلغ ریالی آنها حساب بدهکار می شود.
تنظیمات مربوط به بدهکار یا بستانکار بودن ماهیت حساب ها در آموزش کدینگ حسابداری نیز در درختواره پیش فرض نرم افزار سپیدار از قبل انجام شده است.
ویژگی حساب های معین نرم افزار سپیدار :
- ویژگی کنترل ماهیت طی دوره : در زمان تبدیل حساب های موقت به دائم اگر هر حساب با توجه به ماهیتش شامل تداخلی باشد مانند منفی شدن موجودی بانک در انتهای دوره به شما اخطار می دهد و به شما کمک میکند که اشتباهات خود را اصلاح کنید.
- ویژگی ارزی : در صورت خرید زیر سیستم ارزی با فعال کردن این تیک در حساب هایتان میتوانید علاوه بر ثبت اسناد ریالی ، گردش های ارزی خود را نیز ثبت کنید.
- ویژگی تسعیر پذیر : در صورتی که برای حساب ارزی نیازمند ثبت سند تسعیر ارز باشیم با فعال کردن این ویژگی میتوانیم سند های تسعیر ارز حساب معین را نیز ثبت کنیم.
- ویژگی تفصیلی پذیر : این ویژگی را میتوان مهم ترین ویژگی حساب های معین دانست که به عنوان چهارمین سطح نرم افزار سپیدار نیز بعد از حسابهای معین شناخته می شوند.
نکته ای که برای ویژگی تفصیلی پذیر باید توجه داشت این است که در ابتدای راه اندازی نرم افزار برای حساب هایی که به این ویژگی نیاز دارند ،گزینه تفصیلی پذیر را فعال کنیم چون بعد از سند زدن در حساب معین مربوطه نمی توان این ویژگی را به دلیل نداشتن مقادیر مربوط به این شاخص فعال نمود.
همچنین برای حساب هایی که نیاز به این ویژگی نداریم حتما تیک این گزینه را برداریم چون هنگام ثبت سند یکی از فیلد های اجباری می باشد که در صورت ندادن مقدار به آن سند ثبت نمی شود.
پس حتما ما باید این ویژگی را قبل از سند زدن در تمام حساب های معین خود چک کنیم و در صورت نیاز تیک آن را بزنیم و در صورت عدم نیاز تیک آن را برداریم.
- ویژگی پیگیری : ویژگی پیگیری این امکان را به ما می دهد تا در ثبت اسناد دو فیلد اضافی شماره پیگیری و تاریخ پیگیری را داشته باشیم و در ثبت اسناد مختلف از آنها بهره ببریم. نکته ای که وجود دارد این است که پر کردن این فیلد ها اجباری نیستند و در صورت نیاز می توانیم از آنها استفاده کنیم و مشکلی برای ثبت اسناد در زمان پر نکردن آنها برای ما بوجود نمی آورد.
راه دوم انتخاب درختواره :
راه دوم تنظیم دستی توسط خودمان است که میتوانیم با توجه به خواسته هایمان کدینگ شخصی خودمان را پیاده سازی کنیم. برای بکار گیری این روش حتما می بایست مسلط به تئوری حساب ها باشیم که بتوانیم ماهیت حساب های کل و معیین را مشخص کنیم تا در محاسبات مشکلی نداشته باشیم.
برای این کار ما باید ابتدا گروه حساب های خود را بسازیم و بعد از آن در گروه حساب های تعریف شده حساب های کل خود را تعریف کنیم که بتوانیم در آخر نیز حساب های معین مورد نیاز هر حساب کل را معرفی و تنظیم کنیم.
برای انجام این کار کافیست بر روی آرم سپیدار کلیک کرده و با انتخاب گزینه ی جدید حساب های خود را بسازیم. برای مشاهده کامل مسیر این فرایند میتوانیم ویدیو این قسمت را از همین صفحه بصورت رایگان دانلود کنیم و مشاهده کنیم.
با تشکر که همراه ما در قسمت دوم دوره آموزش جامع صفر تا صد سپیدار بودید لطفا نظرات ارزشمند خود را در پایین همین صفحه به ما برای بالا بردن سطح خدمات به شما عزیزان بنویسید و همچنین سوالات خود را از این درس نیز در همین بخش ارسال کنید تا کارشناسان نرم افزار سپیدار پاسخگوی شما عزیزان باشند.
129 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سپاس از شما
سلام وقت بخیر
خرید خدمات رو در درختواره حساب زیر شاخه چی میتونم ببرم و ایجادش کنم؟
سلام وقت بخیر آیا در کدینگ حسابداری تولیدی سپیدار سیستم سطوح حساب جهت تعریف مرکز هزینه و نوع پروژه وجود دارد منظورم اینه آیا بجز سطوح کل، معین و تفصیل میشه سطوح دیگر مانند سطح چهار برای مراکز هزینه و سطح 5 برای نوع پروژه داشته باشه
سلام خسته نباشین
واقعا ممنونم خیلی خوب توضیح دادین من از هر بخش توضیحات شما جزوه های خوبی برمیدارم🌸🌸
تازه آموزش هاتون رو پیدا کردم عالی هستید
باسلام و خسته نباشید خدمت جناب رجبی
من دوره مقدماتی سپیدار رو دانلود کردم ، فقط نمدونم چرا صدا ضعیفه ، ممنون میشم راهنمایی بفرمائید .
جناب صداتوت تو ویدیوها خیلی ضعیفه کاش یکم صداتون تقویت میشد تا این آموزش عالی عالی تر نشون داده میشد
سلام آقای رجبی ،باسپاس جهت آموزشهای جامع نرم افزار سپیدار توسط شما ممنون می شویم از شما استاد گرامی آموزشهای دیگر از جمله :تهیه اکسل معاملات فصلی وارسال اظهارنامه ارزش افزوده ونیز ارسال مالیات حقوق وبیمه ،باتشکر از زحمات شما جهت انتقال تجربیاتتان 🙏
سلام زهرا عزیز
ممنون از پیشنهاد بسیار خوبتون
در نظر داریم آموزش هایی در حوزه حسابداری و بازار کار اضافه کنیم؛ اما به دلیل مشغله زیاد کاری، فکر نمیکنم به زودی فرصت این موارد را داشته باشم.
سپاس از همراهی شما
عالی بود ممنون ❤️❤️
عالی بود
برای سیستمی که قبلا با کدینگ های پیمانکاری کار شده، امکان ویرایش کدینگهای قبلی و یا ایجاد کدینگ های جدید هست؟؟؟؟
سلام شادی عزیز
متاسفانه اگر حساب های معین گردش داشته باشند؛ امکان حذف یا ویرایش دستی وجو ندارد؛ اما به صورت دیتابیشسی شاید بتوانیم تغییراتی انجام دهیم؛ پیشنهاد میکنم با شماره 02188800150 تماس بگیرید.
سپاس از همراهی شما
سلام وقت بخیر موقع ثبت کدینگ بهتره جدید رو بزنیم یا پیش فرض؟
سلام هلیا عزیز
اگر کدینگ از قبل تعریف شده و یا مشخص شده ای ندارید؛ پیشنهاد میکنم از کدینگ پیش فرض استفاده کنید.
سپاس از همراهی شما
سلام و خسته نباشی
چرا وقتی من سند حسابداری جدید میزنم برام خطا میده و نشون نمیده دلیلش چیه و چکار کنم درست بشه ممنونم
سلام سعید عزیز
چه خطایی دریافت میکنید؟
سپاس از همراهی شما
سلام وقت بخیر .من تفضیل جدید نمیتونم بسازم میگه از برنامه خارج بشید و دوباره وارد بشبد چون نسخه اموزشیه. ولی وقتی بازم وارد برنامه میشم خودش خارج میشه وقتی میخوام تفضیل بسازم.باید چیکار کنم?09332460057لطفا هرکی میدونه تو واتساپ بهم بگه
سلام علی عزیز
خیر؛ در دشت امکان حذف کامل وجود ندارد؛ اما ابطال کردن اسناد دقیقا به منزله حذف آنهاست.
سپاس از همراهی شما
سلام من در تنظیم کدینگ پیشفرض با این خطا که : حساب معین در اقلام اسناد حسابداری استفاده شده روبرو میشوم چطور میشود مشکل رو برطرف کرد
سلام شاهین عزیز
برای تغییر کدینگ حسابداری باید ابتدا تمامی گردش های حسابداری سیستم شما رد تمام سال های مالی حذف شوند.
سپاس از همراهی شما
سلام برای معین حساب های واسطه ای چی بایدتعریف کنیم توسیستم سپیدار
سلام صفورا عزیز
تعیین حساب معین مناسب، بدون بررسی درختواره و فرایند شرکت شما امکانپذیر نیست؛ پیشنهاد میکنم این موضوع را با مدیر مالی خود مطرح کنید.
سپاس از همراهی شما
سلام بنده طبق سناریوی کتاب آموزشی قبل از سند افتتاحیه میخواستم برای دارایی غیرجاری / زمین خاصیت تفصیلیپذیری رو فعال کنم و با خطای زیر مواجه میشم: (امکان تفصیلی کردن حساب وجود ندارد ، زیرا این معین در طبقه استفاده شده است.) البته بدون اینکه هیچ ثبتی در رابطه با معین مربوطه در نرمافزار انجام بشه.
سلام مهدی عزیز
در مسیر:
سیستم دارایی ثابت > عملیات > طبقه و گروه > روی طبقه زمین کلکی راست کنید و معین زمین را از این بخش حذف و ذخیره کنید.
سپاس از همراهی شما
سلام خیلی ممنون از زحمات شما که این همه معلومات رایگان اختیار همگان قرار میدهید خدا خیرتان بده
یه سوال داشتم
یه مبلغ کل در قبال بدهي تعداد زیادی از مشتریان به حساب واریز می شود نحوه اعمال در سیستم دریافت پرداخت چگونه خواهد بود ممنون از شما
سلام. عالی بود. آموزش بیدریغ و بیدروغ!
سلام موسوی عزیز
سپاس از حسن نظر و همراهی شما
سلام به من تو قسمت گزارش گیری خطای “حسابهای دارای گردش به سرفصل ارتباط داده نشده اند.” میده چطور ارتباط بدم؟
سلام میلاد عزیز
از مسیر:
حسابداری > درختواره حسابها > روی معین خود کلیک رایست کنید و ویرایش را بزنید، در فرم باز شده، سمت راست بالا از طریق پوشه آبی سرفصل حساب را انتخاب نمایید.
سپاس از همراهی شما
عالی بود
سلام استاد بسیار عالی
ممنون از توضیحات شما
سلام بدهکاران اشخاص حقیقی و حقوقی در چه کدی آورده شده ؟؟ سپاس
سلام سعید عزیز
بدهکاران در بخش طرف حساب ها اگر از کدینگ پیش فرض سیستم استفاده می نمایید، از معین حساب های دریافتنی گرفته شده است.
سپاس از همراهی شما
سلام، اگه حساب جاری شرکا رو بخوام ایجاد کنم،کدوم قسمت درختواره حساب ها ایجاد میشه؟
سلام ناهید عزیز
شما میتوانید حساب جاری شرگا را زیرمجموعه حساب کل سایر حساب های دریافتنی و پرداختنی ایجاد کنید
سپاس از همراهی شما
سلام من هرچی تلاش میکنم که کدینگ بازرگانی رو انتخاب کنم،سیستم میگه : امکان حذف حساب وجود ندارد،حساب مورد نظر در عملیات انبار استفاده شده است
سلام نعمت عزیز
در بخش تنظیمات > تنظیمات > تب تامین کنندگان و انبار
حساب های معین انتخاب شده را حذف نمایید و سپس فرم را ذخیره کنید.
همچنین اگر در تب های دیگر نیز معینی استفاده شده است؛ حذف نمایید.
سپاس زا همراهی شما
ممنون بابت زحماتتون عالی بود 🌼🙏
سلام سینا عزیز
سپاس از حسن نظر و همراهی شما
سلام وقت بخیر ممنون از شما بابت وقتی که میذارید
جناب رجبی راجب تعیین کدتفضیلی وقتی درختواره پیش فرض هست خودشون اتومات انتخاب شدند؟اوناهای که نیاز هست؟اگر نه از کجا باید انتخاب کنیم تیک تفضیل رو برای بعضی حسابها؟
سلام مهرداد عزیز
کدینگ های پیس فرض سپیدار با توجه به نیاز اکثریت مشتریان توسط شرکت بهینه سازی شده اند.
اما پیشنها بنده این است که تک تک حسابها را قبل از شروع ثبت اسناد چک بفرمایید.
در نظر داشته باشید، حسابهای معین تا وقتی گردش ندارند، امکان فعالسازی و یا غیرفعالسازی حساب معین را دارند.
برای فعالسازی این ویژگی روی معین کلیک راست کنید و ویرایش را بزنید.، در فرم باز شده تیک تفصیل پذیر را فعال کنید و فرم را ذخیره نمایید.
سپاس از همراهی شما
باسلام و عرض ادب
در سیستم سپیدار ایجاد کد کمی طولانی است میتوانستید همانند سیستم همکاران ساده تر روش را تعیین می نمودید .
روی شکل گزارشات کمی بیشتر کار کنید برنامه قشنگتر میشود .
سلام کریمی عزیز
پیشنهاد میکنم با شماره 02188800150 تماس بگیرید؛ پیشنهادات خود را مطرح کنید؛ به بخش تولید سپیدار منتقل میکنیم.
سپاس از همراهی شما
سلام اگه یه شرکت هم بازرگانی باشه و هم خدماتی ( یعنی شرکت هایی که فعالیت ترکیبی دارن) دیگه امکان استفاده از کدینگ پیش فرض وجود نداره؟ حتما باید خودمون درختواره رو کامل تعریف کنیم؟
سلام صالح عزیز
پیشنهاد میکنم کدینگ بازرگانی را انتخاب نمایید؛ پس از انتخاب آن کدینگ قابل ویرایش است.
سپاس از همراهی شما