مدرس: بهنام رجبی    زمان: 23 دقیقه

down-arrow

آموزش ثبت سند حسابداری در نرم افزار سپیدار

درود بر شما دوستان با قسمت سوم از آموزش نرم افزار مالی سپیدار همراه شما هستیم و در این قسمت به دو موضوع 1. صدور سند حسابداری و 2. شماره گذاری مجدد اسناد می پردازیم.

صدور سند حسابداری :

 برای باز کردن  پنجره ی ثبت سند حسابداری در نرم افزار سپیدار کافیست بر روی منو حسابداری کلیک کرده و دومین گزینه در زیر منوی عملیات در بخش حسابداری با عنوان سند حسابداری جدید را کلیک کنید.

ساختار فیلد سند حسابداری

پنجره ی ثبت سند حسابداری جدید شامل چندین فیلد و ستون می باشد که به ترتیب آنها را قبل از نحوه ی ثبت سند در ادامه با هم مرور می کنیم.

شماره سند حسابداری :

شماره سند یک فیلد خودکار است و اولین سند با شماره ی یک شروع می شود و ادامه پیدا می کند. و در صورت نیاز میتوانیم عدد مورد نظر خود را در این فیلد وارد کنیم در این صورت سند بعدی از ادامه ی عدد وارد شده شماره میگیرد و ادامه پیدا می کند.

فیلد شماره سند

تاریخ سند حسابداری:

این فیلد بصورت اتوماتیک تاریخ روز را نمایش می دهد  ولی در صورت نیاز میتوانیم آن را تغییر دهیم و سند های مربوط به قبل را نیز به راحتی ثبت کنیم.

فیلد تاریخ

شماره فرعی سند حسابداری:

 فیلدی غیر اجباری است که میتوان با اهداف گوناگون از آن استفاده کرد. به عنوان مثال اسناد غیر کامل خود را با شماره فرعی 10 ثیت میکنیم تا بتوانیم به راحتی در زمانی دیگر با جستجوی سند ها با شماره فرعی 10 آنها را مشاهده و ویرایش کنیم.

فیلد شماره فرعی

شماره عطف سند حسابداری:

فیلدی با شماره یکتا می باشد که توسط سیستم حسابداری تعیین می شود و غیر قابل ویرایش می باشد.

ما می بایست توجه ویژه ای به نداشتن فاصله در شماره عطف اسناد خود داشته باشیم. چون این فاصله شک برانگیز است و میتواند نماینگر پاک کردن تعدادی از اسناد باشد. به همین منظور این فاصله میتواند عامل مشکل در امر حسابرسی بشود.

فیلد شماره عطف

شماره روزانه سند حسابداری:

این فیلد خودکار می باشد و نمایانگر شماره سند در آن روز می باشد و در ابتدای روز کاری از یک شروع می شود و با هر سند جدید یک رقم به آن اضافه می شود و در روز بعد از اول شروع به شماره گذاری می کند.

فیلد شماره روزنه

نوع سند حسابداری:

سند هایی که از بخش سیستم حسابداری به ثبت می رسند عمومی محسوب می شوند و سند هایی که از بخش های دیگر میخورند با توجه به خصوصیت خود نام گذاری می شوند.

بخش نوع سند

نوع سند حسابداری:

سند هایی که از بخش سیستم حسابداری به ثبت می رسند عمومی محسوب می شوند و سند هایی که از بخش های دیگر میخورند با توجه به خصوصیت خود نام گذاری می شوند.

بخش وضعیت سند

 

نوع سند حسابداری:

سند هایی که از بخش سیستم حسابداری به ثبت می رسند عمومی محسوب می شوند و سند هایی که از بخش های دیگر میخورند با توجه به خصوصیت خود نام گذاری می شوند.

سیستم صادر کننده

 

توضیحات سند حسابداری:

 این فیلد کاملا واضح است و مربوط به اطلاعات تکمیلی مربوط به هر سند می باشد و باید آن را برای اطلاعات بیشتر درباره سند ها پر کنیم. فیلد توضیحات 2 را مانند بقیه فیلد هایی که شماره دو دارند خالی می گذاریم تا سیستم خود بوسیله اطلاعات فیلد اصلی، آنها را پر نماید.

توضیحات سند

اضافه و حذف کردن سطر :

برای اضافه کردن تعداد سطر دلخواه در پنجره ی ثبت سند کافیست علامت بعلاوه را در گوشه ی پایین سمت راست پنجره کلیک کنیم و برای حذف هر سطر بعد از انتخاب آن سطر با نشانگر موس بر روی گزینه ی ضربدر قرمز کلیک کنیم.

سطر جدید ایجاد سند

 

ردیف :

 نمایانگر شماره ی سطر موجود در سند می باشد که میتواند با توجه به نیاز شما تا تعداد نا محدودی اضافه شود.

کد معین :

 فیلدی است که می بایست کد معین حساب مربوط را در آن ثبت کنیم. که میتوانیم در صورت فراموشی به راحتی با کلیک بر روی نشانک فیلد مورد نظر نام حساب مربوطه را جستجو کنیم و کد آن را انتخاب کنیم.

کد تفصیلی :

 اگر حساب معین ما دارای ویژگی تفصیل پذیر باشد می بایست کد مربوط به آن را وارد کنیم. (این کد از بخش تنظیمات دفتر معین در بخش درختواره حساب ها قبل از زدن اولین سند قابل فعال و غیر فعال سازی برای دفتر معین مربوط میباشد که در جلسه ی دوم نیز از فصل اول در باره ی آن صحبت کردیم)

شرح :

 توضیح اضافه مربوط به سند هست که بعدا میتوانید به عنوان شاخص جستجوی از آن استفاده کنید.

بستانکار و بدهکار :

دو فیلد ریالی می باشند که تمام حسابداران عزیز با آن آشنایی کامل را دارند.

شماره پیگیری و تاریخ پیگیری :

شماره و تاریخ مربوط به اسناد را میتوانیم در آنها وارد کنیم (این دو فیلد را میتوانیم در تنظیمات دفتر معین که از طریق بخش درختواره ها انجام می شود فعال یا غیر فعال کنیم).

انواع بخش های هر سطر از سند

ثبت سند :

خب حالا با توجه به داشتن اطلاعات کامل از صفحه ی سند حسابداری جدید میتوانیم به راحتی برای ثیت سند به تعداد مورد نیاز ردیف ایجاد کنیم و حساب های معین مربوط به آنها را انتخاب کنیم و با توجه به ماهیت هر کدام مبالغ بدهکار و بستانکار را وارد کنیم. و پس از پر کردن فیلد های مورد نیاز دیگر دکمه ی ذخیره را در بالای صفحه سمت راست کلیک کنیم تا سند ما ذخیره شود.

مشاهده اطلاعات سند های ثبت شده :

برای مشاهده ی اسناد ثبت شده کافیست بر روی منوی حسابداری کلیک کنیم و گزینه ی اسناد حسابداری را از زیر منوی فهرست بخش حسابداری انتخاب کنیم. در این بخش تمام اطلاعات مربوط به سند های ثبت شده را میتوانیم مشاهده کنیم.

فهرست اسناد حسابداری

شماره گذاری مجدد اسناد :

این ویژگی که سومین گزینه در زیر منو حسابداری نرم افزار دیده می شود زمانی به کار می آید که ما سند های خود را در تاریخ هایی غیر از تاریخ روز ثبت کرده ایم و شماره سند آنها به ترتیب تاریخ آنها نمی باشد و میخواهیم شماره ی اسناد خود را با توجه به تاریخ های آنها مرتب کنیم .

برای این منظور کافی است پس از کلیک بر روی ماژول حسابداری بر روی گزینه ی شماره گذاری مجدد اسناد کلیک کنیم و دکمه ی تایئد عملیات را فشار دهیم تا تمام شماره سند ها به ترتیب تاریخ مرتب شوند.

شماره گذاری مجدد اسناد

 

باید به این نکته توجه کنیم که حتی با این عملیات شماره عطف ها ثابت می ماند و تنها این شماره سند ها هستند که تغییر می کنند. و بهتر است سند ها را به ترتیب ثبت کنیم که پراکنده گی بیش از حد در شماره عطف ها بوجود نیاید.

ممنونم از شما عزیزان که در این بخش دوره جامع صفر تا صد نرم افزار سپیدار نیز با ما همراه بودید، پیشنهاد میشود برای درک بهتر استاندارد های حسابداری و فرم استاندارد سند حسابداری از آموزش رایگان آشنایی با سند حسابداری نیز استفاده کنید و از شما میخواهم که نظرات و سوالات ارزشمند خود را درباره ی این دوره در قسمت نظرات این صفحه با ما در میان بگذارید تا ما بتوانیم خدمات بهتری را به شما عزیزان ارائه دهیم.

80 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • زهرا
    1401-11-10 22:37

    سلام. برای اولین بار میخام سند جدید بزنم اخطار میده که سال مالی جاری تعریف نشده است چکار کنم؟

    پاسخ
  • هانیه
    1401-10-28 12:50

    با سلام و احترام
    آموزش ها بسیار عالی و مفید هست و واقعا کمک زیادی به من در جهت فهم سیستم سپیدار داشت لازم دیدم مراتب تشکر خودم رو خدمت آقای رجبی گرامی اعلام کنم.انشالله خیر و شادی روزی هر روز شما باشه.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

بالا
بالا
محتوا
محتوا
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک