مدرس: بهنام رجبی    زمان: 13 دقیقه

down-arrow

درود بر شما عزیزان با قسمت چهارم از فصل اول آموزش رایگان نرم افزار سپیدار در خدمت شما هستیم، در این جلسه قصد داریم ادامه ی مبحث سیستم حسابداری نرم افزار سپیدار را  با سه موضوع قید شده در زیر ادامه دهیم.

  1. تبدیل اسناد موقت به دائم
  2. صدور سند تسعیر پذیر
  3. صدور سند کل

تبدیل اسناد موقت به دائم

همانطور که شما عزیزان آگاه می باشید در پایان هر دوره ی مالی نیاز است که ما دفاتر خود را ببندیم و عملیات مربوط به پایان سال را انجام دهیم. در نرم افزار سپیدار نیز عملیات پایان سال شامل مراحلی می شود که یکی از آنها تبدیل اسناد موقت به دائم می باشد.

برای تبدیل اسناد موقت به دائم کافیست بعد از کلید بر روی سیستم حسابداری روی گزینه ی تبدیل اسناد موقت به دائم در زیر منوی عملیات کلید کنیم تا پنجره ی کوچک مربوط به آن باز شود؛ در پنجره ی باز شده میتوانیم تاریخ روزی را که نیازمند هستیم تا آن روز سند های ما دائمی شوند را درج کنیم و بر روی دکمه ی قفل در بالای صفحه مربوط برای انجام عملیات کلیک کنیم.

تبدیل اسناد موقت به داعم

 

نکته ای که در این جا باید مورد توجه قرار دهیم این است که بعد از دائمی کردن اسناد به هیچ عنوان نمیتوانیم آنها را ویرایش کنیم و اسنادی که نیاز به اصلاح یا تکمیل اطلاعات دارند را حتما باید قبلتر ویرایش کنیم.اگر در زمان تنظیم درختواره حساب ها برای حساب های معین ویژگی کنترل ماهیت طی دوره را فعال کرده باشیم در زمان دائمی کردن اسناد اگر مشکلی در ماهیت حساب ها وجود داشته باشد.

به ما گوش زد می کند و ما میتوانیم سند مورد نظر را قبل از دائمی کردن آن اصلاح کنیم و یا آن را در نظر نگیریم و اسناد را از موقت به دائمی تبدیل کنیم؛ پس از این عملیات وضعیت اسناد دائمی می شوند و نمیتوان به هیچ عنوان اطلاعات آنها را ویرایش نمود.

سند تسعیر ارز

برای انجام عملیات تسعیر ارز ما نیازمند تهیه ماژول زیر سیستم ارزی هستیم و برای دفاتر معینی که نیاز داریم که عملیات مربوط به تسعیر ارز رو برای آنها انجام دهیم می بایست در بخش درختواره حساب ها گزینه ی تسعیر پذیر را برای آنها وارد کنیم.

برای انجام این عملیات بعد از کلیک بر روی سیستم حسابداری باید بر روی گزینه ی صدور سند تسعیر ارز در زیر منوی عملیات کلیک کنیم تا پنجره ی مربوط باز شود؛ در پنجره ی باز شده می بایست روزی که تا آن تاریخ میخواهیم این عملیات برای آن محاسبه گردد و هم چنین کد حساب معین مربوط به این عملیات را انتخاب کنیم.

صدور سند تسعیر ارز

 

بعد پر کردن فیلد های مربوط میبایست بر روی گزینه ی بازخوانی حساب های تسعیر پذیر کلیک کنیم تا تمام حساب های معین انتخاب شده را مشاهده کنیم؛ بعد از چک کردن اطلاعات مربوط میتوانیم گزینه ی صدور سند تسعیر ارز در بالای پنجره را بزنیم تا این سند به همین راحتی برای ما ثبت شود. (سند تسعیر ارز برای کالا هایی در نظر گرفته می شوند که با ارز خرید و فروش می شوند و نمایانگر میزان سود و زیان ما در زمان نوسانات قیمت ارز می باشد)

صدور سند کل

این ویژگی به ما اجازه میدهد تا بتوانیم سند های طول یک دوره ی زمانی را در یک سند واحد تجمیع کنیم.که در گذارش گیری ها بتوانیم بهترین نتیجه را کسب کنیم؛ این فرایند معمولا مربوط به دفتر روزنامه و دفتر کل و نحوه تحریر آنهاست ، معمولا  این بازه بصورت ماهانه، روزانه یا در دوره های خاص با توجه به اهداف شرکت ها انجام می شود؛ برای این کار ابتدا باید پس از کلیک بر روی سیستم حسابداری، از زیر منوی عملیات بر روی گزینه صدور سند کل کلیک کنیم تا پنجره مربوطه برای ما ظاهر بشود.

صدور سند کل

حالت تجمیعی

بوسیله این حالت میتوانیم یک بازه زمانی مانند طول یک ماه را تعیین کنیم تا تمام اسناد را در آن بازه به یک سند کل تبدیل کنیم.

حالت روزانه

در این حالت می توانیم یک تاریخ را انتخاب کنیم تا آن تاریخ اسناد هر روز به شکل روز به روز به یک سند واحد تبدیل بشوند. که اگر این تاریخ از شروع سال مالی یکسال کامل باشد ما به تعداد 365 سند برای هر یک از روز ها خواهیم داشت.

این نکته را باید مورد توجه قرار دهیم که تنها پس از دائمی کردن اسناد می توانیم برای آنها سند کل صادر کنیم و قبل آن این امکان را نخواهیم داشت.

ممنون که در این قسمت هم ما را تا پایان همراهی کردید لطفا سوالات و نظرات خود را در انتهای همین صفحه برای ما ارسال کنید تا بتوانیم خدماتی بهتر و هدفمند تر به شما عزیزان ارئه دهیم. در قسمت بعد نیز به مرور عملیات مربوط به «راه اندازی نرم افزار سپیدار»،«اصلاح و طبقه بندی حساب» و «بستن حساب سود و زیانی» خواهیم پرداخت همراه ما باشید. با تشکر.

43 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام خسته نباشین
    بعضی از ویدیوها سرعتشون خیلی خوبه ولی متاسفانه بعضی ها مثل این ویدیو درحد افتضاحه دلیلش هم نت بنده نیست چون با اینکه این ویدیو رو باز نمیکنه ولی میتونم برم سایتهای دیگه و مشکلی نداره
    درآخر هم ممنون از بیان بسیار خوبتون و زمانی که برای آموزش درنظر گرفتین

    پاسخ
    • سلام کاربر گرامی
      ویدیو این بخش تست شد و مشکلی نداشت؛ احتمالا مشکل از اینترنت شماست
      اگر از اتصال درست اینترنت خود اطمینان دارید برای بررسی بیشتر لطفا با شماره 02188800150 تماس بگیرید.
      سپاس از همراهی شما

  • پویا
    1401-08-10 11:04

    سلام بزرگوار
    این آموزش های که قرار دادید چرا بعضا پخش نمیشه ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام پویا عزیز
      در تماشای کدام آموزش ها مشکل دارید، لینک را بنویسید تا بررسی کنیم.
      سپاس از همراهی شما

  • سلام پژمان عزیز
    سوال و یا مشکتان را واضح تر بفرمایید.
    سپاس از همراهی شما

    پاسخ
  • امید
    1401-02-11 17:28

    سلام
    سند تسعیر ارز رو در صورت لزوم میشه پاک کرد؟

    پاسخ
  • سلام اقای رجبی خسته نباشید.برای صدور سند تسعیرارز آیا لازمه که قیمت گزاری اسناد انبار انجام بشه یا نه ؟؟؟

    پاسخ
  • ربیعی
    1400-08-13 11:17

    با سلام خدمت شما
    من حسابدار فروشگاه بهداشتی وارداتی به صورت عمده با نمایندگی کل ایران هستم با حدود 400 نوع کالا – کارمون هم با ارز درهمی و ریالی می باشد سیستمی که دارم قسمت ارز دوم نداردو برای کار با ارز درهمی مجبورم یه موسسه دیگه به نرم افزار اضاف کنم که با درهم کار کند که معنیش اینه هر فاکتور خرید و فروش رو دو بار وارد کنم که ناجور هست فاکتورهایی هم که صادر میشه به این صورت هست که فاکتور خرید به صورت درهمی اعتباری هست نیاز دارم که بدهی و بستانکاری فاکتورهای خرید از شرکت هر دو ارز رو با هم در یک سیستم داشته باشم فاکتور فروشمون هم، به صورت درهمی و به صورت ریالی هر دو هست بعضی از فاکتور فروشمون به صورت درهمی و حمل و نقل آن به صورت ریالی می باشد- اگه منظورم رو متوجه شدید لطفا بهم بگید نرم افزار شپیدار نیازم رو برطرف می کنه ممنون

    پاسخ
    • سلام جناب ربیعی عزیز
      اگر قصد خرید دارید، پیشنهاد میکنم‌در ساعات اداری با شماره ۰۲۱۸۸۸۰۰۱۵۰ تماس بگیرید، تلفنی دقیق تر‌میتوان نیاز شما را بررسی کرد.
      سپاس از همراهی شما

  • ماهان
    1400-02-17 18:34

    سلام خسته نباشید ممنون از اینکه این دوره رو رایگان در اختیارمون قرار دادید ای کاش برای مبحث تسعیر ارز مثال میزدید تا مطلب جا بیفته
    ممنون از زحمات شما

    پاسخ
    • سلام ماهان عزیز
      در دوره مقدماتی هدف آشنایی شما با سپیدار بوده است؛ برای مثال باید به دوره های پیشرفته سپیدار مراجعه کنید.
      سپاس از همراهی شما

  • عاطفه
    1399-12-25 16:16

    ممنونم بابت پاسختون
    سلام خداقوت
    آقای رجبی وااااقعا ممنون از این توضیحات جامع،صریح و خوش بیانتون. ازینکه این مطالب و تجربه ی با ارزشتون رو رایگان در اختیارمون گذاشتین ممنون و ممنون .خدا خیرتون بده

    پاسخ
  • هانیه
    1399-12-12 13:12

    سلام و خسته نباشی فرق اعلامیه قیمت با قیمت گذاری اسناد و محصولات چیه؟ هردوش قیمت گذاری هست من متوجه نشدم ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام هانیه عزیز
      قیمت گذاری اسناد انبار؛ مربوط به بهای تمام شده کالای فروش رفته از انبار های شماست.
      اعلامیه قیمت؛ مربوط به تعیین قیمت فروش اجناس در بخش فروش است.

      این 2 آیتم اصلا ارتباطی با یکدیگر ندارند و فقط از لحاظ اسمی کمی شبیه به هم هستند.
      سپاس از همراهی شما

  • محمد
    1399-10-27 00:18

    چرا یه مثال درست و درمون نمیذارین؟
    برا هر موردی حداقل یک مثال بزنید
    سند تعیر ارز رو همینجوری گفتید رفت پی کارش

    پاسخ
    • سلام محمد عزیز
      در دوره های مقدماتی مثال گفته نمیشود؛ اگر به دنبال مثال های واقعی و آموزش های پروژه محور هستید؛ باید دوره های پیشرفته سپیدار را مشاهده کنید.
      لیست دوره های پیشرفته سپیدار:
      https://hesabcenter.com/downloads/sepidar-software-advanced-training-package/
      سپاس از همراهی شما

    • محمد
      1399-10-27 21:07

      لاقل یک مثال بزنید بدون مثال که حتی ارزش دیدن هم نداره
      یه مثال بزنید
      و تو قسمت آموزش پیشرفته انواع و اقسام مثال ها رو بزنید

    • سلام محمد عزیز
      هدف از آموزش های رایگان آشنایی شما با سپیدار است؛ اگر به دنبال یادگیری تخصصی سپیدار هستید؛ یا در دوره های پیشرفته یا در کلاس های آموزشی سپیدار شرکت کنید.
      سپاس از همراهی شما

    • سروش صابر
      1400-12-19 12:45

      سلام ببخشید در دوره پیشرفته (قسمت حسابداری بازرگانی) مثال زده شده؟

    • سلام سروش عزیز
      بله؛ در تمامی دوره های پیشرفته نرم افزار همراه با مثال عملی اموزش داده شده است.
      سپاس از همراهی شما

  • مهدي رحماني
    1399-09-27 13:08

    با سلام خسته نباشید تو سند کل ماه اخر میزنم یا ماه اول ؟

    پاسخ
    • سلام مهدی عزیز
      دقیقا متوجه منظورتان نشدم؛ سند کل میتواند به صورت روزانه و یا در بازه زمانی دلخواه ( معمولا ماهانه) صادر شود، اگر روزانه صادر میکنید باید آخرین تاریخ را قرار دهید و یا اگر ماهانه میزنید باید تاریخ آخرین روز هر ماه را قرار دهید.
      سپاس از همراهی شما

  • درودو سپاس فراوان بابت آموزشهای کاربردی و خوبتون
    در مورد شرکتهای مهندسین مشاور که خدمات مشاوره و نظارت ارائه میکنند و از طرفی بابت این خدمات به کارفرما صورت وضعیت می دهند،آیا باید کدینگ پیمانکاری رو انتخاب کنند یا خدماتی؟

    پاسخ
    • سلام غزل عزیز
      این به نوع قرارداد شما بستگی دارد، شرکت های خدماتی خدمات خود را به عنوان محصول تعریف و در فاکتور فروش به فروش میرسانند، قراردادی فی مابین طرفین ایجاد نمیشود، اما در شرکت های پیمانکاری قرارداد ایجاد و فرآیند طبق قرارداد پیش میرود.
      سپاس از همراهی شما

  • درود برشما میتونم بپرسم اگر در لیست اسناد حسابدری که در فهرست گزارش میگیریم امکان داره ستونی برای اینکه مشخص باشد هر کدام از اسناد از چه ماژولی می باشد.

    پاسخ
    • سلام حسن عزیز
      بله، در فهرست اسناد حسابداری ستونی با نام – سیستم صادر کننده – داریم که مشخص میکند این سند از چه سیستمی آمده است.
      سپاس از همراهی شما

  • فرید
    1399-02-27 13:00

    ببخشید یه سوال بی ربط میپرسم، از کجا میشه فاکتور رو ابطال کرد؟

    پاسخ
  • مصطفی
    1399-02-27 12:59

    آموزش حقوق و دستمزد هم میذارید؟

    پاسخ
  • ژاله
    1399-02-27 12:57

    سلام از کجا میشه گزارش یک حساب رو مشاهده کرد؟

    پاسخ
  • درنا
    1399-02-08 22:55

    بعد از اینکه سندها دایم شدن میشه موقتشون کرد؟

    پاسخ
    • بهنام رجبی
      1399-02-09 00:26

      سلام درنا عزیز
      بله میشه، در همون بخش تبدیل اسناد موقت به دائم 2 تا فیلد داریم، روی فیلد دوم ( تا شماره ) کلیک کنید و عدد صفر رو بذارید، حالا روی قفل بالای صفحه کلیک کنید تا اسناد به حالت موقت در بیان
      موفق باشید

    • درنا
      1399-02-12 16:19

      ممنونم از پاسخگویی

  • محمدعلی
    1399-02-05 00:46

    سلام
    ببخشید تسعیر ارز فقط برای سیستم هایی باید زده بشه که چند زبانه هستن؟

    پاسخ
    • بهنام رجبی
      1399-02-05 00:57

      سلام محمد علی
      بله فقط سیستم های چند ارزی نیاز به ثبت سند تسعیر ارز دارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

بالا
بالا
محتوا
محتوا
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک