مدرس: بهنام رجبی    زمان: 20 دقیقه

down-arrow

به نام خدا، در قسمت چهارم از فصل چهارم با موضوع مرتبط به عملیات «نوع فروش» و «اعلامیه قیمت» در نرم افزار سپیدار همراه شما هستیم؛برای فراگیری بهتر و راحت تر مباحث گفته شده، پیشنهاد می شود که ابتدا فیلم آموزشی رایگان این قسمت را در ابتدای همین صفحه مشاهده کنید و سپس برای مرور نکات به متن زیر مراجعه کنید.

نوع فروش ، دسته بندي و گروهبندي فروش انجام شده به مشتريان در سيستم است . با ورود و ثبت اطلاعات نوع فروش ، موارد و امكانات زير در اختيار شما قرار ميگيرد :

1-         استفاده از انواع فروش تعريف شده در تهيه گزارش ها .

2-         امكان تعريف اعلاميه قيمت و تخفيف براي كالاها و خدمات به تفكيك انواع فروش .

3-         امكان ثبت سند حسابداري فروش در حسابهاي مختلف بر اساس انواع فروش .

تعريف نوع فروش

پس از ورود به سيستم در منوي سمت راست ، وارد قسمت مشتريان و فروش شده و در قسمت عمليات روي گزينه ” نوع فروش جديد” كليك كنيد .

نوع فروش

در پنجره‌اي كه در اختيار شما قرار ميگيرد، اطلاعات مورد نياز را وارد كنيد. جهت ورود اطلاعات ، موارد و نكات زير را مدنظر داشته باشيد :

1-      ورود اطلاعات “عنوان” اجباري است .

2-      در صورتيكه از امكانات زبان دوم در سيستم استفاده ميكنيد ، ورود اطلاعات “عنوان(2)” اجباري است .

3-      انتخاب يكي از گزينه هاي “فروش داخلي” و يا “فروش صادراتي” به عنوان نحوه فروش اجباري است .

4-      انتخاب نحوه فروش “فروش داخلي” و يا “فروش صادراتي” در گزارش VAT تاثير دارد و موجب ميشود مبالغ فروش اين نوع فروش در گزارش VAT در جمع فروش داخلي يا فروش صادراتي تاثير داده شود .

5-         پس از ورود اطلاعات كليد ذخيره يا Ctrl+S را بزنيد.

ليست انواع فروش

براي مشاهده ليست انواع فروش تعريف شده ، وارد قسمت فروش و مشتريان شده و در اين قسمت ، روي گزينه “نوع فروش” كليك كنيد؛ با انتخاب اين گزينه ، ليستي از انواع فروش در سيستم به همراه خلاصه اي از اطلاعات تعريف شده براي آنها نمايش داده ميشود .

حذف نوع فروش

در صورت نياز به حذف اطلاعات نوع فروش تعريف شده ، از ليست انواع فروش، مورد يا موارد مورد نظر را انتخاب كرده و در قسمت ضربدر قرمز را بزنيد يا از Ctrl+D استفاده كنيد.

اعلاميه قيمت ، سندي است كه في فروش يا ميزان تخفيف يك كالا يا خدمت كه بايد بصورت پيش فرض در صدور اسناد فروش اعمال شود ، با شرايط مختلف در آن تعريف ميشود و سپس هنگام صدور اسناد فروش در صورت مطابقت شرايط آن سند با اعلاميه قيمت ، اطلاعات از اعلاميه قيمت فراخواني ميشود .

در اعلاميه قيمت ميتوانيد براي هر كالا به تفكيك انواع فروش و انواع ارز ، قيمتها و تخفيف هاي مختلف تعريف كنيد .

تعريف اعلاميه قيمت

پس از کلیک بر روی سیستم مشتريان و فروش از زیر منوی عمليات آن گزينه ” اعلاميه قيمت” را انتخاب می کنیم .

اعلامیه قیمت

در پنجره‌اي كه در اختيار شما قرار ميگيرد، اطلاعات مورد نياز را وارد كنيد. جهت ورود اطلاعات ، موارد و نكات زير را مدنظر داشته باشيد :

  • براي اضافه كردن اطلاعات به اعلاميه قيمت ، كليد + يا Ctrl+Insert را بزنيد . همچنين براي حذف يك قلم ميتوانيد از كليد ضربدر قرمز يا Ctrl+Delete استفاده كنيد .
  • براي هر يك اقلام اعلاميه قيمت ، ورود اطلاعات “نوع فروش” ، “كد كالا” ، “ارز” ، “في” و “تخفيف” اجباري است .
  • براي انتخاب نوع فروش ، اقلام در گزينه “نوع فروش” ، عنوان نوع فروش مورد نظر را تايپ كنيد و كليد Enter يا Tab را بزنيد . در صورتيكه عنوان وارد شده صحيح باشد ، نوع فروشش نمايش داده ميشود . همچنين با استفاده از كليد جهت پایین، ليست انواع فروش تعريف شده در سيستم باز ميشود و ميتوانيد از بين آنها ، نوع فروش مورد نظر را انتخاب كنيد .
  • براي انتخاب كالا در گزينه “كد” ، كد كالاي مورد نظر را تايپ كنيد و كليد Enter يا Tab را بزنيد . در صورتيكه كد وارد شده صحيح باشد ، نام كالا نمايش داده ميشود . همچنين با استفاده از كليد مربوطه، ليست كالاهاي تعريف شده در سيستم باز ميشود و ميتوانيد از بين آنها ، كالاي مورد نظر را انتخاب كنيد .
  • براي انتخاب كالا در گزينه “ارز” ، عنوان ارز مورد نظر را تايپ كنيد و كليد Enter يا Tab را بزنيد . در صورتيكه كد وارد شده صحيح باشد ، ارز نمايش داده ميشود . همچنين با استفاده از كليد 3 نقطه، ليست ارزهاي تعريف شده در سيستم باز ميشود و ميتوانيد از بين آنها ، ارز مورد نظر را انتخاب كنيد .
  • در گزينه “في” بدون توجه به تعداد ارقام اعشاري ارز انتخاب شده ميتوانيد تا 4 رقم اعشاري ثبت كنيد .
  • گزينه “في” بيانگر قيمت يك واحد از كالاي انتخاب شده (به واحد اصلي) به ارز انتخاب شده است در صورتيكه نوع فروش ، همان نوع فروش انتخاب شده باشد .
  • ورود اطلاعات در گزينه “في” اجباري است . اگر قيمت از پيش تعيين شده اي براي اين كالا مد نظر نيست و فقط در نظر داريد براي اين كالا تخفيف تعريف كنيد ، مقدار في را صفر قرار دهيد تا هيچ مبلغي به اسناد فروش منتقل نشود .
  • در گزينه “تخفيف” ميزان تخفيف اين كالا به درصد را وارد كنيد . عدد وارد شده بايد بزرگتر يا مساوي صفر و كوچكتر از 100 باشد . در تخفيف ميتوانيد اعدادي تا دو رقم اعشاري وارد كنيد .
  • گزينه “تخفيف” بيانگر درصد تخفيف كالاي انتخاب شده است در صورتيكه نوع فروش و ارز فروش، همان نوع فروش و ارز انتخاب شده باشد .
  • ورود اطلاعات در گزينه “تخفيف” اجباري است . اگر تخفيف از پيش تعيين شده اي براي اين كالا مد نظر نيست و فقط در نظر داريد براي اين كالا في تعريف كنيد ، مقدار تخفيف را صفر قرار دهيد تا هيچ تخفيفي به اسناد فروش منتقل نشود .12-   تخفيف در صورتي در اسناد فروش بصورت اتوماتيك محاسبه ميشود كه در تنظيمات سيستم فروش گزينه “به صورت پيش فرض تخفيف كالا در نظر گرفته شود” فعال باشد .
  • دقت داشته باشيد كه به ازاي هر كالا با هر ارز و هر نوع فروش ، يكبار بيشتر نميتوانيد در اعلاميه قيمت اطلاعاتي وارد كنيد و با انتخاب يك كالا با يك نوع شروع با يك ارز ، امكان انتخاب مجدد آن وجود نخواهد داشت ولي ميتوانيد براي آن كالا با يك ارز يا نوع فروش ديگر اطلاعات وارد كنيد .
  • امكان ويرايش و حذف اطلاعات اعلاميه قيمت تحت هر شرايطي وجود دارد .
  • پس از ورود اطلاعات كليد ذخيره را بزنيد .

ممنون که در این قسمت نیز ما را تا پایان همراهی کردید در قسمت بعد به موضوع «مرور فروش» و «مرور جامع طرف حساب» خواهیم پرداخت؛ لطفا نظرات، انتقادات، پیشنهادات و سوالات خود را از طریق پنل نظرات در امتداد همین صفحه برای ما ارسال کنید تا ما بتوانیم آموزش های هدفمند بیشتری را با توجه به نیاز های شما عزیزان ارائه دهیم.

در صورت تمایل به اطلاع از آموزش ها و مقالات جدید حسابداری نیز میتوانید شبکه های اجتماعی گروه حساب سنتر را دنبال کنید. با تشکر

9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهناز
    1401-11-22 03:25

    سلام
    ممنون بابت آموزش های خوبتون
    سوالم این هست که آیا ما برای هر خریدی،باید فاکتور خرید و رسید انبار ثبت کنیم ؟
    به طور مثال اگر شرکت ما با هدف خرید وفروش آهن آلات تاسیس شده باشد ما برای خرید اثاثه و ملزومات باید فاکتور خرید و رسید انبار ثبت کنیم؟؟

    پاسخ
  • سینا
    1400-12-02 13:07

    سلام ممنون ، ببخشید چطور باید در اعلامیه قیمت 4000 نوع کالا را کپی بگیریم اگر یک نوع فروش جدید مثل همکار یا عادی یا ویژه یا ….. داشتیم ؟ در قسمت پایانی کلیپ ممنون

    پاسخ
  • سینا
    1400-12-01 15:20

    سلام ممنون بابت توضیحاتتون 🌼 ببخشید دو تا سوال داشتم
    1 ) گروه فروش کالا را از چه قسمتی باید تعیین کرد ؟
    2 ) همان طور که در کلیپ فرمودید اگر 4000 کالا داشته باشیم ، بعد نوع فروش جدید مثل همکار را تعریف کنیم ، چطور باید کپی بگیریم ؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام سینا عزیز
      گروه کالا از منو شرکت > بخش گروه ها قابل تعریف است.
      متوجه منظورتان در مورد کپی گرفتن نشدم.
      سپاس از همراهی شما

  • سینا
    1400-12-01 13:21

    ممنون بابت راهنماییتون 🌼

    پاسخ
    • مهناز
      1401-11-22 09:25

      سلام
      ممنون بابت آموزش های خوبتون
      سوالم این هست که آیا ما برای هر خریدی،باید فاکتور خرید و رسید انبار ثبت کنیم ؟
      به طور مثال اگر شرکت ما با هدف خرید وفروش آهن آلات تاسیس شده باشد ما برای خرید اثاثه و ملزومات باید فاکتور خرید و رسید انبار ثبت کنیم؟؟

  • محمدبیگی
    1399-07-11 20:44

    سلام سوالم اینه برنامه راهکاران با سپیدار شباهت دارد؟ من سپیدار بلدم ایا میتونم با راهکاران کار کنم؟

    پاسخ
    • سلام محمد عزیز
      این به دانش شما در زمینه حسابداری نیز بستگی دارد؛ سیستم راهکاران نسبت به سپیدار از تنوع ماژولی بسیار زیادی برخوردار است.
      در ماژول های مشترک در شرایطی که به سپیدار مسلط باشید، کار با راهکاران آسان تر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

بالا
بالا
محتوا
محتوا
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک