دادرسی مالیاتی چگونه و به وسیله چه اشخاصی انجام می شود؟

تعداد خوانده شده: ‍ 781
دسته بندی نوشته: ‍ مقالات مالی

زمان مطالعه: 5 دقیقه

دادرسی مالیاتی چیست؟

با سپری شدن سالها زمان ، همراه با دگرگونی های اتفاق افتاده ی متفاوت در بیزینس ها ، چالش های مدیران کسب و کار ها نیز بشکل جدیدی درآمده اند و در کمتر از نیم قرن گذشته مدیران چالش هایی که امروزه با آنها مواجه هستند را نداشته اند. و همه ی نیروی خود را صرف رساندن کالا و خدمات شرکت به مشتریان می کردند . البته در دنیای امروزی چالش های جدیدی بر سر راه کسب و کار ها وجود دارد.

امروزه سختی های بیشتری برای بنیان گذاشتن کسب و کار های جدید وجود دارد البته در طرف مقابل نیز برای رفع این سختی ها فرآیند های جدیدی شکل گرفته است .دنیای امروز که عصر تخصص ها می باشد باید برای رفع هر مشکل از متخصصین آن رشته کمک گرفت و به وسیله آن تهدید ها را به شرایط توسعه تبدیل نمود و در انتها ورق را به نفع خود برگرداند. امروزه یکی از کوچکترین این چالش ها رد کردن اظهار نامه مالیاتی و دادرسی مالیاتی است البته به هیچ وجه نباید از آن غافل شد .

اعتراض به مالیات

دغدغه ی ارسال اظهارنامه مالیاتی برای مدیران کسب کار های امروزی:

بر اساس قانون تمام اشخاص از جمله شخصیت های حقیقی و حقوقی دارای فعالیت اقتصادی در ایران ، شخصیت های حقیقی و حقوقی ایرانی که درخارج از مرز های ایران مشغول بکارند ، شخصیت های حقیقی و حقوقی که در خارج از کشور اقامت دارند و از داخل کشور درآمد کسب میکنند و تمام اتباع ایرانی که در ایران درآمد کسب میکنند نیاز به ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی دارند ، به استثنای افرادی که معاف از مالیات هستند .

امروزه دغدغه ای برای مدیران کسب و کار ها به دلیل در نظر گرفتن قانون جریمه و تنبیه برای افراد امتناع کننده از ارسال اظهارنامه مالیاتی بوجود آمده است . و در طرف مقابل برای بسیاری از کسب و کار ها پرداخت هزینه های زیاد برای این منظور اذیت کننده است و مشکلات زیادی را به آنها تحمیل کند .و در این شرایط فرار از پرداخت مالیات به عنوان راهی اشتباه در ذهن مدیران کسب و کارها ظهور می کند.

در این حالت بکارگیری از خدمات مشاوره مالی کمک شایانی به بهبود وضعیت کسب و کار آنها می کند که این خدمات به دو گروه پشتیبانی مالیاتی و دادرسی مالیاتی تقسیم می شود .

پشتیبانی و دادرسی مالیاتی چیست ؟

دو خدمتی که توسط مشاورین مالیاتی داده میشود پشتیبانی و دادرسی مالیاتی است . پشتیبانی مالیاتی به گروهی از فعالیت ها در زمینه آگاهی رسانی از قوانین مالیاتی گفته می شود که در صورت دانستن آنها میتوان از ضرر های ممکنه جلوگیری کرد و این مسئله کمک میکند تا در چارچوب قانون هزینه های پرداخت مالیات شرکت را تا حد ممکن کاهش داد.

دادرسی مالیاتی مربوط به زمان بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی می باشد . در چند سال اخیر با بکارگیری سیستم خود اظهاری در ارتباط با پرداخت مالیات مودیان مالیاتی ، مدیر هر کسب و کار می بایست میزان مالیات پرداختی خود را با توجه به محاسبات انجام شده اظهار کند . در خیلی از موارد مبلغ اظهار شده توسط کارشناسان امور مالیاتی رد می شود و مبلغ مالیات دیگری برای آن ثبت می شود .
که ممکن است مبلغ جایگزین خیلی بیشتر باشد و هزینه بسیاری را به واحد اقتصادی مورد نظر وارد کند . در این حالت مدیران کسب و کار باید از اطلاعات اظهارنامه ی ارسالی خود دفاع کنند تا اجباراََ هزینه اضافی در این خصوص پرداخت نکنند . زمان دادرسی مالیاتی پس از اعتراض فرد به برگ تشخیص مالیات ابلاغ شده توسط سازمان مالیات به صاحب کسب و کار شروع می شود. که مدت زمان برای ثبت اعتراض تا 30 روز بعد از ابلاغیه می باشد .

دادرسی مالیاتی

توسط چه کسانی دادرسی مالیاتی انجام می شود ؟

این امکان وجود دارد که خود شخص(حقیقی-حقوقی) و یا مشاوران مالیاتی فرآیند رسیدگی به پرونده را پیگیری کنند. در حالت پشتیبانی مالیاتی فقط افراد مربوط به مشاوره در این مورد می پردازند .اما در زمان دادرسی مالیاتی مشاوران بوسیله تسلط بر امور مالی و مسائل حقوقی تلاش میکنند تا حد امکان مبلغ پرداختی مالیات تعیین شده را کاهش دهند .

برای به خوبی برآمدن از پس دادرسی مالیاتی ، مشاور مالیاتی که برای این کار انتخاب می شود باید دارای تجربه کافی در زمینه اینگونه پرونده ها باشد . در همین راستا می بایست این افراد از متن قوانین و بخشنامه های جدید ، آیین نامه مالیاتی و استاندارد های سازمان حسابرسی اطلاع کافی داشته باشد .

با دریافت وکالت نامه برای امور دادرسی مالیاتی ، مشاوران (وکلای) مالیاتی می توانند به امور دادرسی مالیاتی رسیدگی کنند و از نظر قانون نیازی به درجه وکالت ندارند .

با توجه به اینکه در زمینه دادرسی مالیاتی متخصصین مشاوره مالیاتی چیره بر اطلاعات مربوط هستند و تجربه کافی در این بخش دارند پیشنهاد می شود برای دادرسی مالیاتی خود از خدمات این افراد بهره بگیرید .

مراحل فرآیند دادرسی مالیاتی چگونه است؟

برای ارائه یک تعریف مناسب از از دادرسی مالیاتی می توان اینگونه گفت که تمام کار های انجام گرفته توسط مودی مالیاتی برای حل اختلاف در مورد مالیات را دادرسی مالیاتی می گویند .

برای قانونمند شدن دادرسی مالیاتی ، چرخه دادرسی روندی است که تعیین شده است که پرونده شخص مودی برای رفع اشکال در فرایند مرحله به مرحله آن وارد میشود که مشکل فرد ممکن است در مراحل اولیه حل شود یا اینکه پرونده تمام مراحل را تا انتها برای رفع اختلاف طی کند .

مراحل چرخه دادرسی :

مرحله اول : رئیس اداره امور مالیاتی مربوط
مرحله دوم : بخش هیات حل اختلاف مالیاتی
مرحله سوم : شورای عالی مالیاتی
مرحله چهارم : هیات سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی
مرحله پنجم : دیوان عدالت دارایی

مشاوره درست برای کاهش مالیات

نحوه اعتراض به ابلاغیه تشخیص مالیات :

شایان ذکر است که در مواردی نیز اعتراض برای نحوه ی پرداخت مبلغ مالیات می باشد و اعتراض تنها برای رقم مالیات تعیین شده نیست.

شخصی که به برگ تشخیص مالیات خود اعتراض دارد می تواند خودش یا توسط وکیل تام الاختیار از جانب خودش فرم های ویژه اعتراض را پر کند و همراه با دفاتر و اسناد بشکل کتبی ارائه سازمان مالیات کند و رسید آن را نیز دریافت کند تا برای حل اختلاف و بازنگری اقدام شود.

برای حرف آخر در صورت برخورد با مشکلات مالیاتی در واحد اقتصادی حتما از کمک مشاوران مالیاتی استفاده کنید به این نکته توجه کنید که مشاوران تنها برای دادرسی مالیاتی به کار گرفته نمی شوند و میتوانند با مشاوره های پشتیبانی مالیاتی به شکل چشمگیری هزینه های مالیاتی را کاهش دهند .

این مسئله برای فردی پنهان نیست که بهره گیری از خدمات متخصصین برای توسعه در هر زمینه ای هوشمندانه ترین عمل ممکن به حساب می آید .و ابزاری که میتواند به شکل ویژه ای کمک کننده ی مشاوره بهتر توسط این افراد متخصص باشد نرم افزار حسابداری جامعی است که در برگیرنده ی تمام جزئیات حساب ها باشد تا بهترین راهبرد را برای بهبود شرایط بتوان با استفاده از گزارشات آن برنامه ریزی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

بالا
بالا
محتوا
محتوا
نظرات
نظرات
اشتراک
اشتراک